Make your own free website on Tripod.com

Home    Wallpaper   Books  photo myGulongOnline

1.MCSE又要考多少科呢?

ANS: 6

2.如何去報考呢?

ANS: 可以打長途電話或網上報考

3.每一科幾多錢呢?

ANS: $430(香港考), 聽聞深圳考好似平好多----自己check下啦

4.要考邊幾科先?

ANS: 有四科定要考叫CORE,剩下兩科叫 ELECTIVE, 名思義係可以自行選擇

5.邊四科一定要考呢?

ANS: 70-073--NT WORKSTATION 4.0

         70-067--NT SERVER 4.0

         70-068--NT Server in the ENTERPRISE 4.0

         70-58--NETWORKING ESSENTIAL

6.其他ELECTIVE係咩來?

ANS:分別係: Mail Enterprise, TCP/IP, System Management Server, SNA Server, SQL Implementation, SQL Administration, Exchange Server, Internet Information Server(IIS) 

言而大多 center 都只會給予 IIS + TCP/IP 的課程

7.如何報考呢?

ANS: 可到 PROMETRIC 或 VUE

8.可用什麼形式報考呢?

ANS: 用長途電話或網上報考皆可, 介時會比一個NO.你, 在考試當日只需說出NO. 和帶生份證即可.當然還要附款啦...

9.有意報考者可到VUE PROMETRIC 的網頁看看

10.

under construction any enquire pls mailto:waspsky@hongkong.com